EXCLUSIV StiriAgricole.ro. Culiță Tărâță investeşte 15 milioane de euro în ZOOTEHNIE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fondatorul Grupului de firme TCE 3 Brazi, Culiță Tărâță, va investi circa 15 milioane de euro în două complexuri zootehnice, situate în județul Neamț.

Unul dintre acestea va fi realizat la Zănești, unde activitatea a început în anul 1997 cu ferma de vaci de lapte din localitate, ajungând astăzi la un număr total de 300 vaci. În urma unei investiții de aproximativ trei milioane de euro, Culiță Tărâță vrea să pună pe roate un program de înmulțire a capetelor de bovine. În noul complex vor putea fi crescute 400 de vaci de lapte. Toto aici va fi dezvoltată o fermă de îngrășare a vițeilor de carne, cu o capacitate de 10.000 de capete.

Pe lângă acestea, Culiță Tărâță a început deja lucrările la un nou complex de creștere a porcilor în localitatea Bașta, din comuna Secuieni. Complexul de porci Bașta avea o capacitate de 20.000 capete porc gras anual.

„L-am ras până la pământ și în locul lui facem un nou complex, cap-coadă, pentru 45.000 de capete de îngrășare, ca să nu mai importăm din Danemarca, deoarece pierderile pot ajunge și la 30%”, a declarat pentru stiriagricole.ro Culiță Tărâță.

Investiția necesară pentru noul complex se ridică la 12,5 milioane de euro.

 

Acest articol este proprietatea exclusivă a www.stiriagricole.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu acordul scris al proprietarului și citarea sursei, respectiv www.stiriagricole.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE