calendar

Cand se vor lansa masurile PNDR in acest an

Ministerul Agriculturii anunta ca la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai va avea loc sedinta Comitetului de monitorizare PNDR 2014-2020. La aceasta se va decide sumele alocate precum si momentul in care vor fi lansate efectiv masurile PNDR.

Read More »

Calendarul apicol: lucrarile importante din stupina in aprilie

Aprilie marcheaza prima luna de primavara in adevaratul sens al cuvantului, iar obiectivul principal al apicultorului in aceasta perioada este pregatirea familiilor de albine pentru valorificarea primelor culesuri (rapita si salcam) in paralel cu luarea de masuri pentru a evita roirea naturala in lunile care urmeaza.

Read More »

Calendarul fermierului in luna ianuarie

Pentru agricultori, luna ianuarie este la fel de importanta ca oricare alta. Fie ca este vorba despre cultura mare, de legumicultura sau de cresterea animalelor, „muncile” nu sunt niciodata suspendate, iar in luna ianuarie este momentul cel mai bun pentru a pregati si stabili un calendar al anului agricol.

Read More »

Calendarul apicultorului: lucrari obligatorii in stupina pentru iarna

Desi luna decembrie este o perioada de inactivitate in ciclul biologic al albinelor, apicultorul are posibilitatea sa-si orienteze mai mult actiunile catre activitati de atelier, activitati de informare si perfectionare in apicultura sau activitati de dezvoltare prin valorificarea a produselor apicole obtinute in sezonul anterior.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE