septembrie 29, 2022

Desertificarea terenurilor, o problema in anumite regiuni din tara. Cum poate fi combatuta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Descoperirea de terenuri degradate sau in care se intalneste desertificarea, precum cele care fac parte din Agentia Domeniilor Statului, si impadurirea acestora, este unul dintre obiectivele propuse de Ministerul Agriculturii si cel al Mediului, in viitorul apropiat.

Potrivit unei informari postate de Ministerul Mediului pe Facebook, este vorba de identificarea unor terenuri degradate si terenuri aflate in proprietate privata.

De asemenea, participantii la intalnire au punctat necesitatea unei colaborari interinstitutionale MMAP – MADR si pregatirea unei proceduri coerente care sa sustina acest demers.

Citeste si: ANM: raciri ale vremii si sanse de precipitatii in urmatoarele 2 saptamani

“Cele mai mari probleme in acest moment sunt in zona de sud a tarii, in Oltenia, unde fenomenul desertificarii a luat amploare in ultimii ani si unde agricultura intensiva a contribuit, de asemenea, la degradarea acestor suprafete. Beneficiarii terenurilor degradate din aceste judete deficitare in paduri vor fi sprijiniti pentru ca aceste suprafete sa poata fi impadurite cat mai repede din fondurile PNRR”, a scris MMAP pe reteaua de socializare.

Romania s-a angajat sa impadureasca peste 55.000 de hectare de terenuri prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si sa planteze alte circa 9 milioane de arbori in interiorul oraselor, prin infiintarea de paduri-urbane.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE