Ministerul Agriculturii si al Mediului: identificarea de terenuri degradate, pentru pentru a fi impadurite, o prioritate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Identificarea unor terenuri care pot fi impadurite, precum cele care fac parte in prezent din Agentia Domeniilor Statului, a fost un subiect dezbatut in cadrul intalnirii dintre ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si cel al Mediului, Barna Tanczos.

Potrivit unei informari postate de Ministerul Mediului pe Facebook, este vorba de identificarea unor terenuri degradate si terenuri aflate in proprietate privata.

De asemenea, participantii la intalnire au punctat necesitatea unei colaborari interinstitutionale MMAP – MADR si pregatirea unei proceduri coerente care sa sustina acest demers.

“Cele mai mari probleme in acest moment sunt in zona de sud a tarii, in Oltenia, unde fenomenul desertificarii a luat amploare in ultimii ani si unde agricultura intensiva a contribuit, de asemenea, la degradarea acestor suprafete. Beneficiarii terenurilor degradate din aceste judete deficitare in paduri vor fi sprijiniti pentru ca aceste suprafete sa poata fi impadurite cat mai repede din fondurile PNRR”, a scris MMAP pe reteaua de socializare.

Romania s-a angajat sa impadureasca peste 55.000 de hectare de terenuri prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si sa planteze alte circa 9 milioane de arbori in interiorul oraselor, prin infiintarea de paduri-urbane.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE