ANPC: noi conditii pentru vanzarea produselor neambalate. Ordinul, valabil si pentru fructele si legumele autohtone

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Produsele alimentare neambalate puse la vanzare trebuie sa fie insotite de informatii suplimentare, in care sa se specifice daca acestea provoaca alergii sau intoleranta, se arata intr-un ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

„Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Ordinul Presedintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informatii privind prezenta unor substante sau produse care pot cauza alergii sau intoleranta la produsele alimentare neambalate. Ordinul prevede ca, incepand din aceasta data, produsele alimentare nepreambalate sa fie insotite, la vanzare, in mod obligatoriu, de informatii privind prezenta substantelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranta”, se mentioneaza in comunicat.

Astfel, potrivit ANPC, informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.

De asemenea, informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

„Nu in ultimul rand, ordinul arata ca, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vanzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanta, informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta figureaza pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ”, se mai spune in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE