Ce contin produsele “pate de porc” din comert? O analiza ANPC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Produsele cu denumirea “pate de porc” contin ficat de porc in proportie de 15-47%, se arata intr-o analiza a ANPC.

Conform sursei citate, in total au fost analizate 40 de produse de la 14 producatori/distribuitori.

“Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au in compozitie prim ingredient apa, 37,5% au in compozitie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au in compozitie prim ingredient slanina, 5% au in compozitie prim ingredient alt timp de carne.”, se mentioneaza in comunicat.

Citeste si: ANM: incalziri ale vremii, dar sanse mari de lapovita si ninsoare

Potrivit studiului, din punct de vedere al altor ingrediente regasite in compozitie: 25% au in compozitie proteina animala din/de porc, 77,5% au in compozitie slanina, 37,5% au in compozitie sorici, iar 15% proteina animala din porc, slanina si sorici.

Reprezentantii InfoCons precizeaza ca, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au in compozitie intre 1 si 6 E-uri (aditivi alimentari).

Aditivii alimentari cel mai des utilizati sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfati de sodiu (E451).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE