Petre Daea propune declararea starii de alerta, pentru reducerea populatiilor de ursi. Ce ar implica o astfel de masura?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernantii ar trebui sa ia masuri urgente, pentru reducerea populatiilor de ursi din zonele cunoscute si sa decreteze stare de alerta pentru a salva oamenii, sustine fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, pe o postare pe Facebook.

„Stiu si imi asum ca voi fi criticat de o parte dintre cei care iubesc animalele si eu sunt unul dintre iubitorii de animale, dar prefer critica in locul lacrimilor varsate de durerea disparitiei semenilor nostri. Ajunge! Am decretat stare de alerta pentru: Covid 19 ca sa putem scapa de Sars-Cov-2, salvandu-i pe oameni, si pentru gunoaiele lui Clotilde Armand, pentru a preveni imbolnavirea locuitorilor Capitalei Romaniei. Poate putem decreta stare de alerta ca sa nu mai moara fratii nostri ucisi de ursi! Ce ziceti guvernanti? Eu spun asa: aveti cu ce si aveti pentru cine sa luati masuri, fara alte constatari, pentru reducerea imediata a efectivelor in zonele deja cunoscute. Moartea semenilor nostri va obliga!”, a scris luni Daea pe reteaua de socializare.

El precizeaza ca nu trebuie sa alegem intre oameni si animalele salbatice, in conditiile in care uciderea ursului vinovat nu poate recompensa viata unui om ucis de urs.

„Nu prin comisii care sa constate post factum ca moartea unui om poate fi recompensata prin uciderea ursului vinovat, care trebuie sa fie si dovedit vinovat, constatandu-se imprejurarile si urmarile. Cunosc bine starea de spirit a crescatorilor de animale, care de teama ursilor nu mai pot urca la munte cu animalele pe care toti le admiram, privindu-le, dar sa stai cu acestea sub cerul liber, in piscul muntelui si sub amenintarea ursului ….e mult prea riscant, chiar periculos! In munte nu se poate urca, oamenii din satele montane dorm imbracati, in orase ursii au ajuns sa dirijeze circulatia – generand mobilizari de forte: jandarmi, politia locala si serviciul de circulatie, un spectacol al fricii si al neputintei”, mai scrie fostul ministru al Agriculturii.

El se intreaba daca Romania trebuie sa devina gradina zoologica a intereselor unor admiratori si daca merita sa platita cu “sangele romanilor” periculoasa interpretare a protejarii mediului inconjurator.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE