Petre Daea: blocarea vanzarii de pui de o zi de la ferme pune in pericol intreaga industrie de crestere a pasarilor

Facebook
Twitter

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, considera ca masurile de prevenire a raspandirii gripei aviare, dintre care face parte si blocarea vanzarii de pui de o zi de la fermele specializate, vor crea probleme in circuitul de productie si vor afecta, semnificativ, industria de crestere a pasarilor.

Potrivit acestuia, masurile de prevenire a gripei aviare nu sunt insotite de clarificari tehnice procedurale in vederea aplicarii unitare si, astfel, se produc blocaje in circuitul de productie la fermele indemne, aflate sub control sanitar-veterinar, tocmai in perioada maxima de comercializare a seriilor de pui de o zi.

„S.O.S. Gripa aviara!!! In sfarsit, in data de 7 mai 2021 s-a intrunit, in sedinta extraordinara, Centrul National de Combatere a Bolilor in vederea stabilirii masurilor de prevenire a gripei aviare. Decizia adoptata, in care sunt precizate masurile ce se impun, se inscrie in logica fireasca a contextului epidemiologic. Din nefericire, masurile stabilite nu sunt insotite de clarificari tehnice procedurale in vederea aplicarii unitare si, astfel, se produc blocaje in circuitul de productie la fermele indemne, aflate sub control sanitar-veterinar, tocmai in perioada maxima de comercializare a seriilor de pui de o zi. Prin blocarea comercializarii puilor de o zi la fermele specializate in astfel de activitati, aflate la baza industriei aviare, se pune in pericol intreaga activitate de crestere si de productie a pasarilor in Romania”, subliniaza fostul ministru al Agriculturii.

Din aceasta cauza, ministrul solicita interventia urgenta a autoritatilor, pentru a fi prevenit un astfel de blocaj.

„Orice intarziere in aplicarea imediata si corecta a masurilor, in acest context epidemiologic, va produce pierderi incomensurabile. Decidenti, interveniti urgent!”, a mai scris Petre Daea.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE