Desertificarea terenurilor este un fenomen tot mai intalnit in Romania.
Din cauza numarului tot mai mare de hectare de teren care au ajuns in aceasta situatie, autoritatile identifica aceste parcele, precum cele care fac parte din Agentia Domeniilor Statului, pentru a demara impadurirea lor.
Potrivit unei informari postate de Ministerul Mediului pe Facebook, este vorba de identificarea unor terenuri degradate si terenuri aflate in proprietate privata.
De asemenea, participantii la intalnire au punctat necesitatea unei colaborari interinstitutionale MMAP – MADR si pregatirea unei proceduri coerente care sa sustina acest demers.
Citeste si: Prognoza ANM – variatii de temperaturi, de la o zi la alta. Care sunt minimele?
“Cele mai mari probleme in acest moment sunt in zona de sud a tarii, in Oltenia, unde fenomenul desertificarii a luat amploare in ultimii ani si unde agricultura intensiva a contribuit, de asemenea, la degradarea acestor suprafete. Beneficiarii terenurilor degradate din aceste judete deficitare in paduri vor fi sprijiniti pentru ca aceste suprafete sa poata fi impadurite cat mai repede din fondurile PNRR”, a scris MMAP pe reteaua de socializare.
Romania s-a angajat sa impadureasca peste 55.000 de hectare de terenuri prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si sa planteze alte circa 9 milioane de arbori in interiorul oraselor, prin infiintarea de paduri-urbane.