Fonduri europene 2021: alocarea pentru activitati neagricole, epuizata inainte de finalul sesiunii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fonduri europene 2021 – AFIR anunta epuizarea fondurilor europene disponibile prin intermediul submasurii 6.4 – Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Astfel, in intervalul 2 noiembrie 2021 – 7 noiembrie 2021, AFIR a primit online 1.149 de cereri de finantare, valoarea totala a fondurilor europene solicitate fiind de peste 204 milioane de euro, de 2 ori mai mult decat alocarea disponibila.

Precizam ca alocarea stabilita de catre Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala a fost de 100 de milioane de euro, iar fondurile disponibile pentru depunere au reprezentat un plafon de 150 de milioane de euro, insemnand 150% din alocare.

Astfel, sesiunea de depunere a proiectelor s-a inchis automat, inainte de termenul limita, pentru ca valoarea publica totala a proiectelor depuse (204.027.761 euro) a depasit plafonul din nivelul alocarii sesiunii (150 milioane euro).

Citeste si: Subventii APIA – 90% dintre fermieri au primit deja banii

Solicitantii eligibili pentru sprijin sunt micro-intreprinderile si intreprinderile neagricole mici existente si nou-infiintate, adica start-up-urile din spatiul rural.

Alta categorie de beneficiari eligibili sunt fermierii sau membrii unor gospodarii agricole autorizati cu statut minim pe PFA, care isi diversifica activitatea de baza agricola prin dezvoltarea unei activitati neagricole in zona rurala, in cadrul intreprinderii deja existente, incadrabile in micro-intreprinderi si intreprinderi mici. Exceptie fac persoanelor fizice neautorizate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE