agrometeo

MADR: o noua masura de sprijin pentru fermieri, cu alocare de 105 milioane de euro. Sesiunea de depunere a proiectelor va incepe in curand

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii vor avea acces, in curand, la fonduri europene de 105 milioane de euro, disponibile prin PNDR, pentru investitii in dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice. Sesiunea de depunere a proiectelor de finantare se va deschide la data de 28 octombrie si se va inchide pe 27 ianuarie 2022.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), sesiunea face parte din cadrul Masurii 4 – Investitii in active fizice, respectiv sub-masura 4.3.

Alocarea financiara pentru sesiunea continua anuala de depunere proiecte este de aproape 105 milioane euro.

Toti cei interesati sa acceseze fonduri europene prin submasura mentionata pot consulta paginile de internet ale MADR si ale Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, unde sunt postate detalii cu privire la depunerea proiectelor, a conditiilor de participare generala, precum si pragurile de calitate lunare.

SCOPUL investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de imbunatatire a performantei economice a tuturor fermelor si de facilitare a restructurarii si modernizarii fermelor, in special in vederea cresterii participarii si orientarii catre piata, dar si a diversificarii agricole.

OBIECTIVELE submasurii 4.3.A – AGRICOL:

  • Cresterea competitivitatii sectorului agricol prin imbunatatirea accesibilitatii exploatatiilor agricole;
  • Modernizarea si adaptarea cailor de acces;
  • Asigurarea unei bune aprovizionare si un acces mai facil catre consumatori si pietele de desfacere;

BENEFICIARII:

  • Unitati administrativ teritoriale si/ sau asociatii ale acestora constituite conform legislatiei nationale in vigoare;

SPRIJINUL NERAMBURSABIL va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, si nu va depasi:

  • 1.000.000 Euro/ proiect pentru drumurile agricole de acces.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE