00000001pm 720000, PM1

Vești proaste pentru agricultori: seceta continuă în Moldova, Muntenia și Dobrogea

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 11-17 ianuarie 2014, realizată de ANM, arată că, sub aspect termic, perioada se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod normal, în majoritatea regiunilor agricole, iar Pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, nord-estul Munteniei, local în centrul și sud-estul Dobrogei, precum și izolat în sud-vestul Crișanei, se vor înregistra deficite de apă în sol, seceta pedologică fiind moderată.

Read More »

Băsescu și Constantin se luptă pe reorganizarea MADR

Disputa dintre președintele Traian Băsescu și ministrul Agriculturii Daniel Constantin continuă. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va susţine forma iniţială a Legii privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, în procesul de reexaminare a acesteia, se arată într-un comunicat remis de MADR.

Read More »

Maria Grapini anunță secularizarea terenurilor agricole

Ministrul delegat pentru Turism, IMM și mediul de afaceri, Maria Grapini, a declarat aseară că în ședința de Guvern în urma căreia a fost adoptat proiectul de lege privind vânzarea terenurilor agricole către străini, că ministrul Daniel Constantin a precizat că statul e pregătit să intervină pe piața funciară.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE