Cât câștigă un țăran și pe ce-și cheltuiește banii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În mod tradițional, capul familiei îl reprezintă bărbatul casei. În mediul rural, acesta câștigă aproape jumătate din suma cu care vine acasă lunar capul gospodăriei de la oraș.

Astfel, capul familiei, în cazul celor care derulează activități agricole, a câștigat lunar, în trimestrul al treilea din 2013, puțin peste 691 lei, față de suma de 1.046 de lei, cât câștigă capul gospodăriei de la oraș, potrivit ultimelor date publicate de INS cu privire la veniturile și cheltuielile gospodăriilor. Și în ceea ce privește valoarea și destinația cheltuielilor există diferențe. Capul gospodăriei de la oraș a cheltuit în medie câte 916 lei lunar, în vreme ce capul familiei de la țară aproape 647 lei.

Contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii în cazul capul gospodăriei este de 5,6 lei, în mediul rural, iar la oraș de 26,5 lei.

Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie realizată de INS, în trimestrul al treilea al anului 2013, veniturile totale medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 2.528 lei pe gospodărie şi 886 lei pe persoană. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2182 lei lunar pe gospodărie (765 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 346 lei lunar pe gospodărie (121 lei pe persoană).

 

Acest articol este proprietatea exclusivă a www.stiriagricole.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, respectiv www.stiriagricole.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE