EXCLUSIV. Planul MADR dacă ungurii vor cumpăra prea mult teren în Ardeal

Facebook
Twitter

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii (MADR) au declarat pentru stiriagricole.ro că, în situația în care cetățenii maghiari sau de altă naționalitate vor cumpăra suprafețe însemnate de teren agricol în România, statul român va interveni, în baza dreptului de preempțiune consfințit prin legea vânzării terenurilor agricole în extravilan către străini.

„Dacă în anumite zone ale țării se va observa o creștere importantă a numărului de tranzacții și a suprafețelor intrate în posesia cetățenilor români, atunci statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare. Aceasta va avea drept de preempțiune”, ne-au declarat sursele citate.

Autoritatea pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare va fi înființată prin reorganizarea ADS.  În cazul în care anumite terenuri nu se vor vinde către alți beneficiari ai dreptului de preemțiune sau vânzătorii nu vor găsi mușterii în afara preemptorilor, atunci va prelua aceste terenuri agricole.

 

Acest articol este proprietatea exclusivă a www.stiriagricole.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu acordul scris al proprietarului și citarea sursei, respectiv www.stiriagricole.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE