Daea: Romania a platit fermierilor subventii de 1,8 miliarde euro din buget

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prezent la audierea din comisiile de reunite de specialitate ale Parlamentului, ministrul propus al Agriculturii, Petre Daea a declarat ca Romania a platit pana la aceasta data 1,8 miliarde de euro catre fermieri si beneficiarii PNDR, din bugetul de stat, noteaza Agerpres.

,,Va dau ultimele date pe care merita sa le primiti vizavi de acordarea subventiilor. Romania la aceasta data a platit 1,8 miliarde de euro din buget catre fermieri si beneficiarii de programe din PNDR. Pe data de 5 ianuarie in bugetul tarii au intrat 664 milioane de euro, iar pe data de 5 februarie preconizam sa intre in Romania in jur de 442 milioane de euro, sume pe care noi le-am platit fermierilor’’, a declarat Petre Daea.

Ministrul propus al MADR a profitat de ocazie sa laude operativitatea ministerului pe care il are in subordine si a declarat ca anul 2017 a fost primul an in care subventiile au fost acordate la timp.

,, Chiar daca supara o asemenea nuantare, dar merita sa spun, pentru ca este interesul nostru al tuturor, si in beneficiul tarii, ca este pentru prima data in Romania cand am inceput sa dam subventiile, plata finala, de la 1 decembrie”, a spus Daea.

Daea: mecanismul de derulare metodologica a facilitat acordarea platilor

,,Pe 16 octombrie am dat avansul datorita faptului ca am introdus in Romania un mecanism de derulare metodologica a platilor in tara romaneasca. O depunere foarte clara a cererilor pe data de 1 martie si incheierea pe data de 15 mai. Acest grafic de depunere a cererilor a permis dezvoltarea zootehniei, pentru ca este prima data cand s-a putut face o reforma la ovine in Romania’’, a explicat ministrul propus al Agriculturii.

Daea a explicat ca si pentru taurine, subventia a fost platita pana la data de 15 noiembrie. Petre Daea s-a prezentat luni,  29 ianuarie la audierea din comisiile de specialitate ale Parlamentului, fiind propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE