Petre Daea merge la Bruxelles pentru a clarifica problema subventiilor. Iata cu cine se va intalni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In conditiile in care Romania va prelua presedentia Consiliului UE in anul 2019, tara noastra trebuie sa-si stabileasca anumite obiective si sa se organizeze, astfel incat viitoarea Politica Agricola Comuna sa isi mentina nivelul financiar. De aceea, ministrul agriculturii Petre Daea se va deplasa in perioada urmatoare in Franta si Polonia iar apoi va efectua o vizita la Bruxelles, noteaza Agerpres.

,,Saptamana viitoare merg in doua tari, in Polonia si in Franta, la invitatia ministrilor agriculturii, ma voi duce sa vad cum gandesc ei Politica Agricola Comuna. Am facut acest traseu de iesire in afara tarii pornind de la asemanarile pe care le avem si apoi merg la Consiliul de Ministri, de la Bruxelles, incheind cu o intalnire cu comisarul Hogan ca sa ne putem pune de acord pe anumite preocupari pentru interesele tarii’’, a explicat Daea.

Ministrul admite ca parasirea spatiului comunitar de catre Marea Britanie nu va ramane fara efecte si precizeaza ca din aceasta cauza, va merge ,,cu o fundamentare necesara’’ la intalnirea Consiliului de ministrii.

,,Noi trebuie sa ne gandim ce facem in viitor. Lumea la fiecare sase secunde pierde un copil din cauza foametei, 1,28 miliarde de oameni sufera de inanitie. O explozie demografica prin anii 2050 ne duce la o populatie de 9,3 miliarde de oameni. Cu cei hranesti, cu dorinta de a fi? Cu dorinta de a exista, cu scaparea momentului, cu presupusul ca va fi sau nu va fi? Nu. Cu o conduita foarte clara pe care trebuie sa o ai intelegand fenomenul. Atunci merita pentru viata sa dai cat mai mult’’, mai spune seful MADR.

Agricultura, cel mai mare angajator din spatiul intracomunitar

In interiorul UE, agricultura a functionat dintotdeauna intr-un regim preferential, pentru a incuraja productia unor categorii de alimente diversificate si de un nivel inalt calitativ. Mai mult decat atat, agricultura europeana reprezinta si o sursa importanta de locuri de munca iar in prezent, 44 milioane de oameni din Europa lucreaza in agricultura.

De asemenea, Uniunea Europeana exporta anual produse agroalimentare in valoare de 131 miliarde de euro si importa produse de 112 miliarde, fiind actorul principal de pe piata mondiala agricola.

Agricultura europeana contribuie si la protectia resurselor naturale, la combaterea schimbarilor climatice sau la generarea de energie curata. In prezent, 48% din terenul UE este gestionat de fermierii europeni iar 36% din teren este dedicat silviculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE