Inca o mare fabrica isi restrange activitatea. 124 de oameni raman fara loc de munca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Bistrita-Nasaud, o fabrica importanta din judet de procesare a carnii isi va restrange activitatea si va dispune concedierea colectiva a 124 de angajati, noteaza Agerpres.

In prezent, fabrica are 221 de angajati in total, iar in urma restructurarii, 56% din acestia vor ramane fara loc de munca. Disponibilizarile efective vor incepe de la data de 15 martie.

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Bistrita-Nasaud ii va sprijini pe toti angajatii disponibilizati si le va oferi consiliere profesionala persoanelor care vor intra in somaj, astfel incat acestia sa-si gaseasca un loc de munca intr-un timp cat mai scurt.

Fabrica in cauza are o vechime de 20 de ani pe piata romaneasca, fiind specializata in procesarea si conservarea carnii, avand o unitate de abatorizare proprie dar si mai multe magazine de desfacere a produselor proprii.

Doua mari fabrici romanesti, inchise in doar cateva luni

La inceputul anului 2018 germanii de la Pfeifer&Langen anuntau inchiderea renumitei fabrici de zahar ,,Diamant’’ din Oradea iar la nici o luna distanta, fabrica Dorna, etalon pentru produsele lactate din Romania anunta ca isi va inchide de asemenea portile.

Situatia este extreme de alarmanta in conditiile in care produsele agroalimentare fabricate in Romania sunt tot mai putine, iar tara noastra risca sa ajunga in doar cativa ani, importator net de produse.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE