Iata starea vremii pentru urmatoarea saptamana. In ce regiune revin ninsorile si inghetul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 29 ianuarie – 4 februarie, in urmatoarea saptamana, temperaturile vor fi in crestere si vor ajunge chiar si pana la 8 – 9 grade Celsius, insa vor mai fi si zile mai geroase, dar si precipitatii slabe cantitativ, noteaza Agerpres.

In Banat, temperaturile vor avea valori normale pentru aceasta perioada, cu o medie de 2 -3 grade Celsius. Spre inceputul lunii februarie, temperaturile vor creste si mai mult, ajungand la 10 – 11 grade Celsius, urmand sa  scada cu aproximativ 3-4 grade pana pe 4 februarie.

Noaptea, temperaturile se vor mentine la -6 grade Celsius, urmand sa ajunga la valori positive spre inceputul lunii februarie.

In Crisana, se vor inregistra temperature medii de 2 grade Celsius si dupa 1 februarie, acestea vor creste pana la valoarea de 10 grade Celsius. Dupa 3 februarie se va racori din nou si se vor inregistra temperaturi negative. Sansele de precipitatii vor creste spre sfarsitul perioadei prognozate insa nu vor fi foarte importante cantitativ.

Temperaturile din Maramures  nu vor suferi variatii semnificative iar media se va situa in jurul valorii de  1 grad Celsius. Cu toate acestea, noaptea, minimele se vor situa chiar si pana la -10 grade Celsius, cand va fi ger. Pana pe 2 februarie, temperaturile se vor mentine la 7-8 grade, cu minime intre zero si un grad Celsius.

Precipitatiile vor fi slabe cantitativ iar spre sfarsitul  perioadei prognozate vremea se va raci cu 2-3 grade.

In Transilvania, vremea se va imbunatatii iar pana la inceputul lunii februarie, temperaturile vor ajunge pana la 8 grade. Cu toate acestea, temperaturile nocturne se vor mentine sub pragul de inghet pe toata perioada supusa prognozei. In 30-31 ianuarie vor exista sanse de precipitatii insa acestea nu vor fi importante cantitativ.

In Moldova, temperaturile vor creste considerabil si pana pe 3 februarie vor atinge valori de 8 grade Celsius, cu minime de zero si un grad. Pentru perioada prognozata, precipitatiile sunt nesemnificative.

In Dobrogea vremea va continua sa se raceasca ajungand ziua la -2 grade si noaptea la -8 grade Celsius. Asfel, cel mai cald va fi la inceputul lunii februarie cand maximele se vor situa la 10-11 grade Celsius iar minimele la 3-4 grade. Spre sfarsitul perioadei de prognoza, temperaturile vor suferi scaderi usoare.

In Oltenia, pentru zilele imediat urmatoare se va mentine o medie de 4 grade, scazand pana la un grad la inceputul lunii februarie. Dupa inceputul lunii, nu vor mai exista variatii semnificative de temperatura pe timpul zilei. Pe timpul noptii, temperaturile se vor mentine chiar sub pragul de inghet, cu minime de -8 grade Celsius. Cea mai mare probabilitate de precipitatii va fi in ultimele 3 zile de prognoza.

La munte, vremea se va incalzi treptat si va ajunge la o medie de -1 – 2 grade Celsius ziua si intre -10 si -4 grade noaptea. In primele zile din luna februarie, se vor inregistra precipitatii sub forma de ninsoare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE