septembrie 25, 2021

Angajatii MADR, acuzati ca si-ar majora salariile cu 75%. Conducerea se apara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Urmare a unor informatii aparute in spatiul public, cu privire la proiectul de Hotarare de Guvern, ”prin care s-ar  acorda un spor de 75% din salariu, tuturor angajatilor de la Ministerul Agriculturii,” pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii  Rurale face urmatoarele precizari:

Potrivit art. 17 din LEGE-CADRU nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice personalul care gestioneaza fonduri europene nerambursabile, precum si personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operationale, beneficiaza de majorarea salariului de baza cu pana la 35% si nu de 75%, asa cum, in mod eronat, s-a prezentat.

Mentionam ca majorarea salariului de baza cu pana la 35% prevazuta la art.17 alin. (1) şi (2) se acorda numai in perioada cat persoana isi desfasoara activitatea in conditiile prevazute de lege.

Majorarea cu pana la 35% se acorda in baza criteriilor stabilite prin hotarare a Guvernului initiata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aplicarea art. 17 din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice

– stabileste criteriile si modul de acordare a majorarii salariale pentru personalul care gestioneaza fonduri europene nerambursabile din cadrul ministerelor si institutiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare nerambursabile europene.

– personalul din cadrul MADR care gestioneaza fonduri europene nerambursabile nu va beneficia de o majorare a salariilor cu 75%, ca pana acum, ci va beneficia de o majorare de pana la 35%, daca va indeplini criteriile stabilite in proiectul de HG.

Conform articolului 4 litera a), personalul care beneficiaza de un spor de pana la 35% este numai acela care are prevazute in fisa postului atributii specifice domeniului gestionarii asistentei financiare nerambursabile europene, reprezentand minimum 75% din totalul atributiilor de serviciu sau desfasoara activitati suport pentru sistemul de management si control al fondurilor europene, reprezentand minim 75% din totalul atributiilor de serviciu.

De asemenea  majorarea salariala de maximum 35% se  acorda in functie de rezultatele evaluarii performantelor profesionale, astfel:

1) in cazul obţinerii calificativului “foarte bine”, majorarea salariului de baza va fi de 35 %;

2)  in cazul obţinerii calificativului “bine”, majorarea salariului de baza va fi de 15 %;

3) in cazul obţinerii calificativelor “satisfacator” sau “nesatisfacator” nu se aplica majorare salariala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE