Ministrul Daea se intalneste cu fermierii din Iasi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea va fi prezent marti, 23.01.2018, la Iasi, unde va poposi caravana Campaniei nationale de informare si promovare “Alege oaia!”.

Evenimentul, ce are ca scop incurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie se va desfasura in fata Institutiei Prefectului Iasi si va reuni producatori din judetele Iasi, Botosani si Suceava.

Vizitatorii vor putea degusta tocanita de oaie, pastrama, carnati, branzeturi, iar cei interesati vor putea sa isi procure carne si produse din carne de oaie din cadrul celor 16 standuri special amenajate. La eveniment vor fi prezenti si producatori locali de vinuri, iar atmosfera va fi intretinuta de momentele artistice sustinute de ansambluri folclorice

Deschiderea festiva a evenimentului va avea loc marti, ora.12.00, iar programul de vizitare va fi urmatorul: marti, 23 ianuarie, intre orele 12:00-17:00 si miercuri, 24 ianuarie, intre orele 10:00-17:00.

Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

Mentionam faptul ca in perioada 3-4 februarie 2018, caravana Campaniei “Alege oaia!” se va afla la Buzau.

Mai multe informatii despre Campania “Alege Oaia!” puteti gasi pe pagina de facebook dedicata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE