Peste 1.000 de angajati ai APIA din tara protesteaza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Peste 1.000 de angajati ai APIA din tara vor protesta, astazi, in fata Guvernului, solicitand ca personalul centrelor judetene sa fie salarizat pe grila administratiei centrale, a declarat, pentru Mediafax, Octavian Mateescu, liderul federatiei sindicale din APIA.

„Astazi (nr. luni) si marti protestam la centrele judetene si miercuri mergem la Bucuresti, in fata Guvernului. Peste 1.000 de oameni vor participa la protestul care va avea loc intre orele 10.00 si 15.00. Oamenii vor protesta pentru aducerea grilei din teritoriu la cea a aparatului central”, a declarat, pentru sursa citata, Octavian Mateescu, liderul federatiei sindicale din Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

Aproximativ 500 de angajati ai Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) din tara au protestat, miercuri, in fata Ministerului Agriculturii, ei fiind nemultumiti de faptul ca, anul viitor, salariile vor scadea cu pana la 30%. Protestatarii au solicitat ca personalul centrelor judetene sa fie salarizat pe grila administratiei centrale.

Ce le-a transmis seful MADR

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis, miercuri, angajatilor APIA „sa stea linistiti si sa munceasca in folosul si pentru fermieri pentru ca sunt platiti la zi si au nivele de retributie respectabile si meritate”.

,,Vreau sa le transmit lucratorilor din APIA, pe care ii respect foarte mult, spunandu-le, ca de fiecare data, sa fie in slujba fermierului si sa isi faca datoria din fisa postului, avand in vedere raspunderea exceptionala pe care o au pentru acordarea subventiilor la timp’’ a mai precizat ministrul.

Petre Daea a tinut sa le aminteasca angajatilor APIA ca nivelurile lor de salarizare sunt unele ,,respectabile’’ si ca platile salariilor s-au efectuat intotdeauna la zi. ,,(…) sa stea linistiti si sa munceasca in folosul si pentru fermieri, pentru ca sunt platiti astazi si sunt platiti la zi. Au niveluri de retributii respectabile si meritate’’, spune Petre Daea.

Ce se v-a intampla cu subventiilor fermierilor

Intrebat daca aceasta actiune a angajatilor APIA va avea un impact negativ asupra fermierilor, reprezentantul APIA a raspuns: ,,Noi am transmis ca nu o sa periclitam sub nicio forma platile catre fermieri, dar pana la un punct’’.

Cu toate acestea, mai multi angajati APIA din diferite judete si-au intrerupt saptamana trecuta, pentru cateva ore lucrul, in semn de protest pentru noua lege a salarizarii unitare privind transferul platii contributiilor sociale de la angajator la angajat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE