Daea, mesaj nou pentru angajatii APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urma protestelor organizate de angajatii APIA in fata sediului Ministerului Agriculturii, Petre Daea s-a adresat din nou acestora spunandu-le ,,sa fie in slujba fermierului si sa isi faca datoria din fisa postului’’.  Protestele angajatilor APIA din ultimele zile sunt legate de aplicarea Legii Salarizarii Unitare de la 1 ianuarie 2018, in urma careia, mai multi angajati vor inregistra o scadere a salariilor.

Cand a vorbit despre salariatii APIA, seful MADR si-a pastrat diplomatia sustinand ca ii respecta foarte mult pe angajatii acestei institutii, insa a subliniat ca acestia trebuie sa continue sa-si faca datoria, pentru ca fermierii sa poata sa-si desfasoare activitatea in mod normal.

,,Vreau sa le transmit lucratorilor din APIA, pe care ii respect foarte mult, spunandu-le, ca de fiecare data, sa fie in slujba fermierului si sa isi faca datoria din fisa postului, avand in vedere raspunderea exceptionala pe care o au pentru acordarea subventiilor la timp.’’ a mai precizat ministrul.

Petre Daea a tinut sa le aminteasca angajatilor APIA ca nivelurile lor de salarizare sunt unele ,,respectabile’’ si ca platile salariilor s-au efectuat intotdeauna la zi. ,,(…) sa stea linistiti si sa munceasca in folosul si pentru fermieri, pentru ca sunt platiti astazi si sunt platiti la zi. Au niveluri de retributii respectabile si meritate’’, spune Petre Daea.

Protest de 4 ore in fata Ministerului Agriculturii

Ingrijorati de noua lege a salarizarii care le-ar putea diminua salariile de la 1 ianuarie, angajatii APIA au protestat pentru 4 ore in fata Ministerului Agriculturii, sperand sa obtina o lamurire de la autoritati. Cu toate acestea, discutiile cu reprezentatii ministerului nu au clarificat lucrurile iar cele doua parti nu au reusit sa ajunga la un consens.

,,Domnul ministru nu a venit. A fost domnul secretar de stat. Cererea noastra a fost trecerea pe aparatul central, atat. Nu renuntam pana nu obtinem lucrul acesta. Nu alte discutii, alte ordonante care sa ne ajute sau alte sporuri’’, a declarat Octavian Mateescu, Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA.

Protestul APIA poate influenta primirea subventiilor de catre fermieri

Intrebat daca aceasta actiune a angajatilor APIA va avea un impact negativ asupra fermierilor, reprezentantul APIA a raspuns: ,,Noi am transmis ca nu o sa periclitam sub nicio forma platile catre fermieri, dar pana la un punct’’.

Cu toate acestea, mai multi angajati APIA din diferite judete si-au intrerupt deja lucrul, in semn de protest pentru noua lege a salarizarii unitare privind transferul platii contributiilor sociale de la angajator la angajat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE