Petre Daea se intalneste cu fermierii din Cluj

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, va fi prezent sambata, 25 noiembrie 2017, la Cluj-Napoca pentru a participa la evenimentul organizat de caravana Campaniei nationale de informare si promovare “Alege oaia!”.

Timp de doua zile (25-26 noiembrie), caravana “Alege oaia!” va poposi la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania unde vizitatorii vor putea gusta, gratuit, preparate din carne de oaie gatite traditional (tocanita la ceaun, pastrama, virsli, sarmale), dar si branzeturi (cas, telemea, branza). Cu aceasta ocazie, va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Aurel Tamas si Bandasii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar si Ansamblul folcloric “Somesul” din comuna Apahida.

La acest eveniment vor fi prezenti liderii celor mai reprezentative asociatii ale crescatorilor de ovine din judetul Cluj: Somes-Aries – Cooperativa Agricola, Asociatia Crescatorilor de Ovine “Somesana”, Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine si Caprine Cluj, Asociatia Crescatorilor de Ovine “Miorita”, Asociatia “Ijarul” si ai SC Lactate Somesene SRL din municipiul Dej.

Deschiderea evenimentului va avea loc sambata, ora.12.00, iar programul de vizitare va fi intre orele 12.00-18.00, atat sambata, cat si duminica.

Reamintim ca obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE