septembrie 20, 2021

Petre Daea se intalneste cu crescatorii de oi din Olt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va fi prezent astazi, 23 iunie 2018, la Slatina pentru a participa la caravana nationala de informare si promovare, „Alege oaia!”.

Evenimentul este organizat de catre Directia pentru Agricultura Judeteana Olt in parteneriat cu Primaria Municipiului Slatina, Consiliul Judetean Olt, Asociatia „Tara Lovistei” si Asociatia  Crescatorilor de Animale „Slatioara”.

Crescatori de animale din judetele Olt, Valcea, Teleorman si Dolj vor fi prezenti la caravana cu 12 tarcuri unde vor expune animale de diferite rase. Vizitatorii vor putea degusta tocanita de oaie, pastrama, carnati, branzeturi, iar cei interesati vor putea sa isi procure carne si produse din carne de oaie. Atmosfera va fi intretinuta de catre Ansamblul „Doina Oltului” pe toata durata evenimentului.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc sambata, ora 10:00, pe Esplanada Municipiului Slatina, iar programul de vizitare va fi intre orele 10:00 – 17:00 pentru ambele zile ale weekend-ului.

Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

Mentionam ca in perioada 14 – 15 iulie 2018, caravana Campaniei „Alege oaia!” se va afla la Constanta. Mai multe informatii despre Campania „Alege Oaia!” puteti gasi pe pagina de facebook dedicata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE