Cu ce preturi se vand brazii de Craciun anul acesta

Facebook
Twitter

Pentru anul acesta, Romsilva pune la vanzare peste 60.000 de pomi de Craciun, in special brazi si molizi. Fata de anul trecut,  atat cantitatea cat si pretul sunt similare, pomii comercializandu-se si in acest an cu preturi cuprinse intre 10 si 30 de lei.  

Regia Nationala a Padurilor va comercializa anul acesta si brazi la ghiveci, proveniti din pepiniere, care vor putea fi replantati dupa terminarea sarbatorilor. ,,Cantitatea pe care o punem in vanzare in 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Craciun, din speciile brad si molid, dar vom avea si brazi la ghiveci care provin din pepiniere. Preturile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, intre 10 si 30 de lei.’’, a declarat Ciprian Pahontu, director general al Romsilva.

Reprezentantii regiei admit ca numarul pomilor pusi la vanzare de catre ei nu este suficient pentru a acoperi necesarul pietei, insa considera ca importul de brazi din tari specializate reprezinta o alternativa viabila si ca in acest fel, presiunea asupra padurilor din tara noastra va scadea.

,,(…) suntem foarte bucurosi ca de cativa ani de zile, de cand avem aceste importuri de pomi de Craciun din tari specializate, cum este Danemarca, de unde importa toata Europa, nu numai Romania, presiunea asupra padurii a scazut fantastic, si anume taierile ilegale din aceasta perioadă.” a mai declarat dicrectorul Romsilva.

Romsilva vinde atat agentilor comerciali cat si persoanelor fizice

Majoritatea pomilor pusi la vanzare de catre Romsilva provin din regenerari naturale iar pretul acestora se va situa intre 10 si 30 de lei, acelasi ca in ultimii ani. Vanzarea pomilor va fi efectuata de fiecare directie silvica in parte, atat catre agentii economici cat si catre persoanele fizice.

Pomii care depasesc inaltimea de 3 metri sunt considerati comenzi speciale si acestia vor avea pretul de 20 de lei, pentru fiecare metru inaltime. Puietii ornamentali vor avea preturi speciale iar un exemplar de acest tip ar putea sa coste chiar si 150 de lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE