Cum sa folosesti lumina pentru a pune mai bine in valoare produsele

Facebook
Twitter

Mai bine de 80% din informatiile senzoriale pe care creierul le proceseaza provin de la ochi, prin urmare ceea ce vedem are o influenta foarte mare asupra starii noastre de spirit si, pana la urma, asupra deciziilor pe care le luam. De aceea, lumina poate juca un rol foarte important si in procesul de vanzare, punand mai mult accent pe produse.

Iata cateva sfaturi importante care va pot ajuta sa folositi corect lumina intr-un spatiu comercial.

Lumina de baza – generala – este cea care ilumineaza spatiul, fara sa puna accentul pe anumite elemente. Din pacate, de cele mai multe ori, este singurul tip de lumina care se foloseste. Un asemenea tip de iluminare, generala, poate fi realizata cu tuburi fluorescente, daca se doreste o lumina rece de exemplu, ori prin niste spoturi incastrate in tavan, pentru o lumina calda.

Cel de-al doilea tip de lumina este cea „utilitara”, care va ajuta clientul, vizitatorul, sa gaseasca zonele importante din spatiul tau comercial. De exemplu, casa de marcat este o zona de acest tip. Iluminatul dinamic in aceasta zona este important, pentru ca pot exista cozi care ii pot determina pe unii dintre clienti sa renunte la achizitie.

Al treilea tip de lumina este cea care evidentiaza anumite decoruri, elemente sau produse din magazin. In acest mod, ajutam clientul sa isi indrepte mai mult atentia catre ofertele pe care dorim sa le promovam si, de asemenea, sa se decida mai usor. Aflati mai multe despre cum sa folositi lumina in spatiile comerciale.

In procesul de organizare a iluminarii intr-un spatiu comercial, specialistii recomanda sa se inceapa cu luminile de accent (evidentiarea decorurilor etc.), apoi sa se continue cu cele utilitare, iar la final sa ne ocupam de cele generale. Prin acest mod nu riscam sa avem prea multa lumina, care ar deveni obositoare.

Un sistem de iluminat eficient este foarte important de asemenea si pentru angajati, reducand absenteismul cauzat de imbolnaviri si de oboseala. Citeste aici mai multe informatii despre cum afecteaza lumina productivitatea angajatilor.

Combinand corpuri de iluminat de ultima generatie cu sisteme de management si control inteligent, vei reusi sa cresti profitul, sa asiguri satisfactia angajatilor si sa scazi facturile la energie electrica.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE