Cum alegi o pompa submersibila de calitate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O pompa submersibila este aproape indispensabila in gospodariile rurale care nu sunt racordate la un sistem centralizat de alimentare cu apa.

In primul rand, pentru alegerea unei pompe submersibile este important sa ne asiguram ca aceasta va face fata consumului de apa, din perioada de varf. La o pompa submersibila, motorul electric, alaturi de pompa, sunt montate impreuna, ca un cilindru compact. In acest mod, pompa impinge apa in sus prin conducta. Pe de alta parte, un hidrofor actioneaza invers, aspirand apa din fantana.

Utilizarile unei pompe submersibile sunt variate, atat pentru lucrarile casnice, cat si pentru cele agricole sau industriale. Pompele pot fi folosite atat pentru apa curata, cat si pentru situatiile de evacuare a apelor subterane.

Pentru a avea o pompa submersibila eficienta este important sa o instalam si sa o intretinem corespunzator. De exemplu, la montarea ei, trebuie sa verificam daca tot sistemul electric este izolat, astfel incat sa introducem in siguranta pompa submersibila in apa.

Exista mai multe tipuri de pompe submersibile. De exemplu, in functie de puritatea apei. Echipamentele destinate extragerii apelor murdare vor avea si un tocator. Consultati dimensiunea maxima a impuritatilor care pot fi pompate in specificatiile tehnice ale producatorului. Puteti afla mai multe detalii si oferte la pompe submersibile la acest magazin.

Pentru apele curate, pompele submersibile pot fi folosite pentru impingerea apei din fantani la exterior, precum si la extragerea apei (dintr-o incapere, in urma unei inundatii), daca nu exista impuritati prea mari.

De asemenea, pompele submersibile pot fi impartite si dupa sursa apei: adanci, precum fantanile, sau cele de suprafata. Si in functie de acest criteriu veti lua decizia achizitionarii unui echipament. De exemplu, diferente apar in functie de debit: o pompa de adancime are un debit aproximativ de 40-50 litri/minut, in timp ce una de suprafata poate ajunge la 500 litri/minut.

Avantajele utilizarii unei pompe submersibile in comparatie cu un hidrofor: nu este nevoie sa dezvoltati o extra camera pentru ea, racirea pompei se realizeaza datorita apei, zgomotul la suprafata este minim.

Puteti gasi mai multe oferte pentru acest gen de echipamente, inclusiv centrale termice, boilere, tevi, dulap de baie, mobilier, filtre etc. la acest magazin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE