Ministrul Agriculturii promite lant de desfacere a produselor din carne si lapte de ovine

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat recent ca fermierii vor beneficia in viitor de „un lant de desfacere” pentru produsele din carne si lapte de ovine. Afirmatia sefului MADR a fost facuta la un eveniment dedicat incurajarii consumului de produse din carne si lapte de ovine.

„Pas cu pas, realizam acest lant de desfacere a produselor de carne de oaie precum si lapte de oaie, in asa fel incat sa putem cuprinde toata tara, iar daca se dezvolta consumul, si sunt convins ca lucrul acesta se va intampla, atunci vom fi cu totii multumiti, atat crescatorii de ovine, precum si consumatorii si toti ceilalti care au inima de roman, simt romaneste si mananca romaneste”, a precizat seful MADR, potrivit Agerpres.

Ministrul a explicat ca toti cei implicati in aceasta campanie, respectiv crescatorii de ovine, vor cauta lanturi de restaurante care vor sa promoveze carnea si produsele din carne de oaie, asigurandu-le gratuit materia prima pentru o anumita perioada de timp.

„Ei merg pana acolo unde vor gasi lanturi de restaurante care vor sa promoveze aceste produse, le asigura gratuit (carnea de oaie n.r.), o perioada de timp, iar apoi, evident, intra intr-o relatie comerciala, care sa ii multumeasca si pe unii si pe altii, pe cel care vinde, pe care cumpara, dar mai ales pe cel care consuma”, a sustinut Daea.

Intrebat daca pretul la carnea de oaie este unul prea mare, seful de la Agricultura a raspuns ca va fi unul convenabil, „pentru ca altminteri nu se poate concepe”.

„Pretul va fi stabilit, evident, de piata, noi nu impunem preturi, insa ele cu siguranta vor fi preturi convenabile, pentru ca altminteri nu se poate concepe. Eu le-am mai spus-o si repet, fiecare trebuie sa se gandeasca la un castig, dar la unul cat mai mic cu putinta, sa nu fim lacomi in a castiga, pentru ca aceasta lacomie nu ne ajuta. Astazi poate ne umple buzunarul, dar maine ne poate lasa cu buzunarul gol (…). Intre consumator si producator trebuie sa fie o relatie corecta”, a mai spus Petre Daea.

Ministerul Agriculturii a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, in cadrul targului INDAGRA 2017, campania de informare si promovare a consumului de carne de oaie denumita ‘Alege Oaia!’. In demersul sau, MADR are sprijinul tuturor crescatorilor de ovine din Romania, care doresc, prin intermediul acestei campanii, sa determine consumatorii sa manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie si preparatele din carne de oaie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE