septembrie 30, 2022

ADAMA lanseaza trei super produse pentru toamna 2017 si primavara 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Compania ADAMA, lider mondial pe piata produselor fitosanitare off-patent lanseaza in Romania trei produse „Advanced” menite sa simplifice problemele fermierilor.

Noile produse se adreseaza unor verigi tehnologice cheie precum erbicidarea din toamna impotriva monocotiledonatelor la cereale si, in primavara, combaterea bolilor foliare la grau si erbicidarea in preemergenta la cultura porumbului.

Trinity SC este un erbicid omologat pentru tratamentul in toamna la cereale. Acesta se aplica postemegent timpuriu cand cerealele se afla in faza de 1-3 frunze. Gratie formularii cu trei substante active consacrate Trinity SC face knock-out din prima runda un spectru larg de buruieni dicotiledonate si monocotiledonate, dar principalul avantaj al produsului este combaterea buruienilor problema precum Apera spica venti, Gallium aparine. Tratamentul impotriva speciilor monocotiledonate inca din toamna este esential pentru o cultura de success eliminand necesitatea unui tratament in faze de vegetatie avansate ale graului.

ADAMA propune fermierilor nostri, in primavara urmatoare, noul fungicid Kantik, o formulare inovatoare „ready-mix” de 3 substante active ideala pentru protectia cerealelor paioase. Specialistii Adama recomanda Kantik cu precadere in T2 datorita efectului preventiv, eradicant si de durata. Eficienta celui de-al doilea tratament este decisiva pentru calitatea recoltei. Acest ready-mix este necrutator cu bolile foliare si in plus contribuie la prevenirea aparitiei rezistentelor prin substanta activa fenpropidin, o molecula ce actioneaza diferit si asimetric asupra patogenilor comparativ cu alti azoli clasici.

Primavara 2018 vine si cu alte solutii noi la ADAMA, compania propunand fermierilor ce vor sa faca performanta erbicidul Sulcotrek 500 SC. Acest produs prezinta avantajul unui spectru foarte larg de aplicare, acoperind atat perioada de preemergenta cat si postemergenta pana in stadiul de 6 frunze ale porumbului. Cele doua substante active incluse actioneaza sinergic in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si a unor monocotiledonate precum mohorul lat. Fereastra larga de aplicare a Sulcotrek permite fermierilor sa intervina in momentul optim. Astfel acesta reuseste un management eficient al buruienilor bazat pe presiunea cumulata a buruienilor.

Prin intermediul acestor produse, ADAMA doreste sa ofere fermierilor solutii cu eficacitate dovedita pentru rezolvarea problemelor specifice din culturile lor, oferind acestora mai mult timp pentru a se concentra pe dezvoltarea business-ului lor si liniste sufleteasca privind eficienta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE