Amenzi de 21.000 lei, date de inspectorii ANSVSA pe litoral

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 21 – 23.08.2017, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au desfasurat activitati de control in unitatile de producere, prelucrare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare aflate in zonele de interes turistic de pe Litoralul romanesc, verificand 110 unitati.

In urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformitati cu privire la: Comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar–veterinar; Neintretinerea in conditii de igiena a spatiilor si a echipamentelor de lucru; Depozitarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 4 restaurante, 3 unitati tip bufet, 2 unitati tip fast – food si o rulota, au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 21.000 de lei. Au fost emise o Ordonanta de suspendare temporara a activitatii pentru un restaurant si o Ordonanta de interzicere a activitatii pentru o unitate tip bufet.

La solicitarea CJPC Constanta, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au efectuat un control in statiunea Eforie, unde in urma verificarilor efectuate au sanctionat contraventional un restaurant, cu amenda in valoare de 2.000 de lei, au confiscat si retras de la comercializare 340 de kg produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijata catre o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.

Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call–Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

DSVSA Constanta pune la dispozitia turistilor, pe site-ul institutiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot gasi recomandari si informatii utile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE