Care a fost judetul unde s-au atras cele mai multe fonduri europene pe agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR), Daniel Popescu a declarat ca judetul Dolj s-a clasat pe locul intai in tara in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene pe agricultura si dezvoltare rurala.

Aparent, judetul Dolj a absorbit in 2017 38,8 milioane de euro. Din aceasta suma, 11,2 milioane de euro s-au accesat prin submasura 4.1 – Investitii in exploatatii agricole, 19,1 milioane de euro prin submasura Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri iar prin submasura Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici s-au accesat 3,2 milioane de euro.

Prin submasura 6.2 – Infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, in judetul Dolj s-a reusit accesarea a 4,6 milioane de euro. ,, In anul 2017, absorbtia de fonduri europene in agricultura si dezvoltare rurala la nivelul judetului Dolj a fost in valoare de 38,8 milioane de euro, ceea ce plaseaza judetul nostru pe locul intai pe tara’’, a declarat directorul Daniel Popescu in cadrul sedintei Consiliului Prefectural Dolj, desfasurata marti, 23 ianuarie.

Iasul, lider in zona Moldovei la atragerea de fonduri europene

La nivelul Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale Nord-Est care cuprinde 6 judete din Moldova, judetul Iasi este de trei ani lider la atragerea de fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala.

In aceasta perioada, fermierii din Iasi au reusit sa atraga in jur de 80 milioane de euro, bani care au reprezentat investitii directe in circuitul agricol sau in dezvoltarea rurala.

Cea mai mare suma a fost accesata prin submasura 4.1 – Investitii in exploatatii agricole, fiind incheiate 41 de contracte in valoare totala de 20,78 milioane de euro.

O suma insemnata a fost accesata si pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, pentru care au fost semnate opt contracte in valoare de 16 milioane de euro. Prin Submasura 6.1 – Instalare tineri fermieri, in judetul Iasi au fost accesate 8,92 milioane de euro si s-au incheiat 213 contracte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE