Daea: Romania a atras anul anul acesta 99% din fondurile FEGA pe plati directe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea lauda agricultorii romani sustinand ca anul 2017 a fost unul cu productii istorice si cu cele mai multe fonduri europene atrase. ,,Noi am atras anul acesta in agricultura tot ce se putea atrage din fonduri europene, 99,04%, pe fonduri de FEGA, pe plati directe’’, a declarat ministrul la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Daea se mandreste si cu productiile istorice inregistrate de agricultorii romani si sustine ca recoltele de grau, rapita, mazare, orz si floarea soarelui reprezinta un maxim absolut in agricultura romaneasca.

,Am realizat cea mare producție de grâu din istorie, (…),Asa s-a intamplat si la rapita, asa s-a intamplat si la mazare, la orz si la floarea soarelui. La toate aceste culturi sunt productii istorice pe care nu le-a mai realizat Romania de cand se cultiva aceste culturi’’ spune Daea.

Intrebat care este aportul Ministerului Agriculturii la aceste realizari, in contextul in care aceste productii au fost inregistrate exclusiv in sectorul privat, ministrul a explicat ca fermierii au fost sprijiniti in mod direct ,,atunci cand cere campul’’, prin subventii de la bugetul de stat.

Dupa ce mai multe voci au sustinut ca productiile record din 2017 ar fi supra-apreciate de catre fermieri intocmai ca in perioada comunista, Daea a tinut sa contrazica aceste afirmatii adaugand ca ,,(…) este o productie reala care poate fi constatata in teren de fiecare fermier”.

Ambasadorul Frantei in Romania, Michelle Ramis a laudat si ea performantele agriculturii romanesti sustinand ca Romania este unul din de mai mari producatori europeni. Prezent la evenimentul INDAGRA, diplomatul a adus in discutie si problema schimbarilor climatice si cum aceasta afecteaza dezvoltarea agriculturii.

De asemnea, Ramis a mentionat importanta agriculturii romanesti si a declarat pentru AGERPRES ca ,, Agricultura Romaniei prezinta un mare interes pentru toata Europa in ceea ce priveste cresterea animalelor, procesarea sectorului vegetal, animal sau horticol’’. Pavilionul National al Frantei poate fi vizitat la INDAGRA, in cadrul standurilor 16-17 de la Pavilionul C1.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE