Daea: Romania a atras fonduri in agricultura de peste 3,3 miliarde de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca pana in prezent, Romania a atras fonduri in agricultura in valoare de peste 3,3 miliarde euro si a catalogat aceasta realizare ca pe un ,,rezultat bun, onorant si onorabil, dar care ne solicita in continuare multa atentie’’, noteaza Agerpres.

Prezent la conferinta de bilant a MADR, Daea a explicat si situatia atragerii de fonduri europene pe FEGA, si sustine ca fondurile au fost absorbite in procent de 99,99%. Conform ministrului, lucrurile stau la fel de bine si in cazul fondurilor oferite prin PNDR, explicand ca ,,ne-am propus 1,550 miliarde de euro si mai avem o cerere de restituire in valoare de 627 de milioane euro’’.

Chiar daca valoarea fondurilor absorbite in acest an de catre tara noastra este una multumitoare, seful MADR considera ca este nevoie de mai multe eforturi pentru ca agricultura romaneasca sa prospere. ,,Un rezultat bun, onorant, onorabil, dar care ne solicita in continuare multa atentie, multa munca si staruinta in asa fel incat sa ne facem datoria”, mai explica ministrul.

11 milioane de euro atrasi in ultimul moment pentru Fondul de pescuit

In ceea ce priveste situatia Fondului European pentru Pescuit si Afaceri Maritime, ministrul a declarat ca s-a reusit atragerea de 11 milioane de euro, chiar pe ultima suta de metri. ,,Prin FEPAM, am reusit sa luam zilele acestea aproape 11 milioane de euro. Sunt bani care au intrat in tara. Este un succes pe ultima suta de metri”, a spus ministrul Agriculturii.

Fermierii au primit plati de peste 950 milioane de euro prin fondurile FEGA

Aproximativ 750.000 de fermieri au beneficiat de pe urma Fondului European de Garantare Agricola, primind pana in prezent 964,8 milioane de euro, fonduri ce reprezinta avansul de 70% din subventiile pe suprafata.

Declaratiile ministrului sunt sustinute si de reprezentantii FEGA, care precizeaza ca in 2016, Romania s-a situat de trei ori pe primul loc in ceea ce priveste accesarea de fonduri europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE