Programul National Apicol: judetul care a atras cele mai multe fonduri pentru apicultura

Facebook
Twitter

Apicultorii din judetul Salaj au beneficiat din plin de Programul National Apicol in anul 2018. Acestia au reusit sa atraga fonduri europene in valoare de aproape  5 milioane de euro din alocarea totala de 33,4 milioane de euro, noteaza Agerpres.

„Va spun ca la nivelul judetului Salaj sunt pe locul II in tara ca si numar de crescatori de albine si pe locul I la si fond care s-a adus in judetul nostru prin Programul National Apicol. Din totalul alocat prin PNA – 33.398.000 de lei, in Salaj au venit 4.890.000 de lei, deci suntem locul I la nivel national. Stim ca nu-i usor sa te joci cu acul. Pretul pentru miere stim ca nu-i cel pe care il dorim, dar cu formele de sprijin si cu tot ce se poate sustine si din partea statului si a Uniunii Europene, speram ca o sa va descurcati in continuare si sa aveti rezultate bune”, a precizat directorul APIA Salaj, Calin Pernes, vineri, la activitatea de bilant a filialei Salaj a Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA).

Din totalul fondurilor atrase de apicultorii salajeni, jumatate provin din surse de finantare europeana si jumatate din fonduri nationale.

Prezent la intalnirea de vineri, prefectul Florin Florian a precizat, la randul sau, ca Romania este o tara cu traditie in productia de miere, situandu-se in ultimii ani chiar pe primul loc in Uniunea Europeana, iar Salajul, la randul sau, este printre cei mai mari producatori si exportatori de miere de albine din Romania, dar si printre primele judete la nivel national in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene in domeniul apicol.

De asemenea, acesta a subliniat faptul ca Salajul pastreaza inca o diversitate a speciilor floricole ce nu se mai gaseste in multe zone din tara si chiar din Europa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE