Campania „Sponsorizează educația unui fermier”. Cum beneficiezi de certificare gratuită pentru agricultura ecologica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Campania „Sponsorizează educația unui fermier” s-a bucurat de succes la INDAGRA 2014.

Nume grele din sectorul agricol se alătură Campaniei „Sponsorizează educația unui fermier”. Aproximativ 20 de companii care derulează activități în domeniu doresc să finanțeze fermieri, astfel încât aceștia să beneficieze de cursuri gratuite și să obțină certificarea de operatori în agricultura ecologica, necesară atât pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniu, cât și pentru a obține fonduri europene.

„Un număr de aproximativ 20 de companii din sectorul agricol, fie că vorbim de producători și distribuitori de utilaje sau in-put-uri pentru agricultura ecologica, se vor alătura campaniei „Sponsorizează educația unui fermier”. Reprezentanții acestor companii au fost foarte deschiși față de ideea de a susține fermierii în demersul lor de a obține certificările necesare pentru agricultura ecologica, mai ales că avem deja câteva zeci de producători, de toate vârstele, care s-a înscris la cursuri”, ne-au declarat reprezentanții Creative Business Management, organizatorul Campaniei „Sponsorizează educația unui fermier”.

Cursurile oferite de Creative Business Management încearcă să ofere un cadru dinamic, actual și relevant pentru ca fermierii să găsească răspunsuri la problemele lor. Cum însă fermierii, mai ales cei aflați la început de drum in agricultura ecologica, nu dispun de banii necesar specializării, organizatorul a găsit o soluție ingenioasă, respectiv atragerea companiilor care dispun de fonduri și care pot sponsoriza educația unui fermier. Costul pentru patru zile de formare variază între 650 de lei și 800 de lei, iar companiile sunt interesate să aloce bugete pentru a-și promova produsele în cadrul cursurilor organizate de Creative Business Management.

Pe lângă pregătirea teoretică, cursurile organizate în cadrul Campaniei „Sponsorizează educația unui fermier” au și o parte practică, ce presupune vizite în ferme certificate în agricultura ecologica.

Obținerea certificării de operator în agricultura ecologica le va fi de folos fermierilor, mai ales că producătorii care vor depune proiecte în cadrul măsurilor ce vor fi deschise prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 vor avea prioritate la finanțare și au nevoie de aceste atestate, pentru a se conforma condițiilor de eligibilitate. În plus, sectorul agricol ecologic beneficiază de alocări substanțiale de fonduri și de la bugetul de stat, pentru creșterea calității produselor ecologice.

Mai mult decât atât, piața produselor ecologice este în continuă dezvoltare, ca urmare a creșterii cererii de produse sănătoase. În plus, fermierii care se vor orienta către anumite segmente ale agriculturii ecologice au șanse reale de profit. Spre exemplu, dacă România reușește să exporte miere și cereale bio, pe segmentul cărnii bio, tot mai cerută la nivel mondial, nu există operatori înregistrați la nivel național.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE