Cu ocazia târgului internațional INDAGRA 2014, care va avea loc între 29 octombrie și 2 noiembrie 2014, la ROMEXPO București, producători de utilaje și echipamente își vor prezenta oferta.

Printre aceștia este și Maschio Gaspardo România, care lansează pe piața din România patru noi utilaje agricole adaptate nevoilor tuturor fermierilor, indiferent de suprafața lucrată și le prezintă acestora soluții de finanțare leasing, cu dobândă subvenționată pentru achiziționarea de noi utilaje agricole. Evenimentul de lansare a noilor utilaje va avea loc în data de 29 octombrie, după deschiderea oficială a târgului internațional INDAGRA, la standul Maschio Gaspardo România, în prezența administratorului companiei, Mirco Maschio și a altor reprezentanți ai Grupului Maschio Gaspardo.

La standul de la INDAGRA, Maschio Gaspardo România va expune în total 32 de utilaje. Dintre acestea, cele patru utilaje nou intrate pe piața din România sunt: noua semănătoare MTR, al cărui avantaj este scăderea numărului de treceri uzitate pentru pregătirea terenului economisind atât timp cât și combustibil; semănătoarea SP, care este propusă fermierilor mici și mijlocii, oferind aceeași calitate ca MTR, dar la un preț mult mai accesibil și două remorci industriale care fac parte din gama mai largă VISINI, dintre care o remorcă cu trei axe și o remorcă cu două axe. Începând din 2014, în urma achiziționării unei părți din compania VISINI, Grupul Maschio Gaspardo și-a completat gama de utilaje cu singurul tip de produs care lipsea din flota grupului, remorcile industriale.

Totodată, în perioada târgului INDAGRA, Maschio Gaspardo România pune la dispoziția fermierilor și partenerilor care vizitează standul un birou de consiliere financiară și tehnică, unde cei interesați pot obține informații specifice, în timp real, despre avantajele și specificațiile utilajelor, dar și despre soluțiile de finanțare leasing, cu dobândă subvenționată, la care pot apela pentru achiziționarea de noi utilaje agricole.

MAP va prezinta noutățile anului la INDAGRA 2014

Cel mai important eveniment al anului pentru domeniul agricol își așteaptă vizitatorii între 29 octombrie și 2 noiembrie la ROMEXPO. Tehnologii și informații de ultima oră, cifre, bilanțuri sau produse în premieră, toate acestea și multe altele pot fi regăsite la INDAGRA 2014. MAP se prezintă cu Tractorul DEUTZ-FAHR Seria 9, lansat offcial la Hanovra, la AGRITECHNICA 2013.

INDAGRA 2014: prefabricate din beton pentru echiparea halelor de creștere a animalelor

La INDAGRA 2014 va fi prezentă și JPR Prefabricate, care va expune prefabricate din beton pentru echiparea halelor de creștere a animalelor. Produsele pe care le oferă sunt: grătare pentru ferme și sisteme de boxare pentru halele de creștere a animalelor, în special ferme de suine. În plus, și JPR Prefabricate oferă și consultanță de specialitate pentru eficientizarea sistemelor de evacuare a dejecțiilor, cât și de optimizare a spațiilor de boxare. Din acest, și JPR Prefabricate va introduce, pe piața din România și Republica Moldova, separatorul mixt pentru boxare.

INDAGRA 2014: Biogaz din deșeuri agricole

Cele mai multe resturi vegetale și dejecții animale constituie o mare problemă pentru fermieri (evitarea poluarii apei freatice, a aerului, spațiu de depozitare etc.). Valorificarea acestora prin producerea de biogaz reprezintă transformarea unei probleme într-o oportunitate. La rândul său, biogazul poate fi folosit la producerea energiei electrice și termice, care poate fi folosită pentru încălzirea unor sere, uscarea semințelor, apa caldă extrem de utilă în cazul existenței unor abatoare etc. Energia electrică poate fi parțial livrată în rețeaua electrică, parțial folosită pentru nevoile proprii.

Uneori, datorită potențialului ridicat de producere a biogazului, fermierii preferă și să cultive porumb sau alte plante tehnice spre a fi folosite la producerea de biogaz. Energia produsă de porumbul de pe 1 hectar este echivalentă cu energia consumată de un autoturism pentru a parcurge 70.000 km, iar energia produsă de 1 m cub de bălegar echivalează cu energia produsă de 300 litri de combustibil pentru încălzire. Resturile solide și lichide rezultate din aceasta procesare se folosesc drept fertilizator natural. C GEANGU CONSULTING SRL vine la INDAGRA 2014 cu soluții pentru eficientizarea consumului de energie.