Chinezii, interesați de fermele de creștere a păsărilor din Vâlcea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un grup format din reprezentanţi guvernamentali din provincia Hubei şi oameni de afaceri chinezi s-au întâlnit cu avicultori români din judeţul Vâlcea, membri ai Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Vizita la fermele de creștere a păsărilor a avut loc după discuţiile bilaterale purtate în ultimele zile în cadrul „Forumului 16+1”, organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul Târgului INDAGRA, unde membri ai delegaţiei chineze şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniu creşterii păsărilor, împreună cu parteneri români.

„Obiectivele întâlnirii se referă la o posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole, pentru care să se acceseze ‎şi fondurile europene din noul PNDR, precum şi la posibilitatea valorificării cărnii de pasăre pe piaţa chineză”, a anunțat PRO AGRO.

Organizarea la București a Forumului 16+1” a constituit o premieră internațională, fiind pentru prima oară când acest eveniment a avut loc în afara Chinei. La Forum au participat delegații la nivel înalt din state central și est-europene, alături de ministrul chinez al Agriculturii și ambasadoarea Chinei în România. Aceștia au fost însoțiți de reprezentanții a aproape 30 de importante companii chineze.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE