Deschidere INDAGRA 2014. Daniel Constantin: Produsele tradiționale românești din ce în ce mai căutate peste hotare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Produsele tradiționale românești sunt din ce în ce mai căutate peste hotare datorită calității a declarat miercuri, la deschiderea celui mai mare târg din România dedicat agriculturii, INDAGRA 2014, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Astăzi are loc deschiderea celui mai mare târg din România dedicat agriculturii, INDAGRA 2014, la care sunt așteptați circa 450 de expozanți și peste 60.000 de vizitatori.

„Produsele tradiționale românești sunt din ce în ce mai căutate peste hotare pentru că și străinii au aflat de calitatea produselor noastre, care sunt tot mai apreciate” a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, miercuri, la deschiderea celui mai mare târg din România dedicat agriculturii, INDAGRA 2014.

Ediția din acest an a INDAGRA 2014 vine cu o premieră mondială. Târgul va găzdui prima ediția a Forumului 16+1 care se va derula pentru prima dată în afara granițelor Chinei. La eveniment sunt așteptate delegații la nivel ministerial din statele central și est-europene, împreună cu numeroși oameni de afaceri.

De asemenea, un punct important în agenda INDAGRA 2014 îl reprezintă expozițiile și conferințele care au în prim plan sectorul zootehnic. Potrivit secretarului de stat în Ministerul agriculturii și Dezvoltării Rurale, Peter Tamas Nagy, cine nu investește azi în tehnologie și genetică nu va face profit în viitor.

Nu vor lipsi de la INDAGRA 2014 nici reprezentanții din sectorul vegetal. Prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, sunt alocat circa 260 de milioane de euro pentru pomicultură. Cei prezenți la INDAGRA 2014 vor avea de unde alege dintr-o paletă largă de soiuri noi de pomi fructiferi, rezistente la boli.

De asemenea, producătorii și distribuitorii de utilaje și echipamente vor fi prezenți la INDAGRA 2014 cu ultimele noutăți din portofoliu.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE