Agricultura germana, devastata de seceta. Cum planuiesc autoritatile sa-i sustina pe fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seceta din ultimele luni i-a afectat extrem de mult pe fermierii germani si a crescut semnificativ pretul furajelor. In acest context, autoritatile de la Berlin iau in calcul sa suspende temporar anumite norme de mediu, pentru a-i ajuta pe agricultori sa depaseasca acest impas, scrie Agerpres.

Astfel, Guvernul Germaniei ar putea permite ca o parte din zonele de conservare speciala, a terenurilor pastrate sub forma de pajisti, sa fie utilizate pentru hrana animalelor. Aceste zone de conservare speciala au fost infiintate ca o conditie pentru ca fermierii sa poata primi subventii de la UE si sa puna la punct un sistem agricol mai prietenos cu mediul.

“Aceasta perioada indelungata de seceta reprezinta o provocare mare pentru fermieri. Acest lucru este valabil in special pentru crescatorii de animale, care in unele zone nu mai dispun de furaje pentru animalele lor”, a subliniat Ministerul Agriculturii din Germania.

Recolta de cereale a Germaniei, cea mai mica din ultimii 24 de ani

Germania este una dintre tarile din nordul Europei cele mai afectate de valul de seceta din vara acestui an. Potrivit estimarilor, recolta de cereale a Germaniei din 2018 va fi cea mai mica din ultimii 24 de ani, dupa ce culturile agricole au fost afectate de cele mai mari temperaturi estivale inregistrate de la debutul publicarii datelor statistice, in 1881. In special oferta de paie si fan este una limitata.

Ministerul Agriculturii din Germania a subliniat ca un program major de sprijinire a fermierilor va fi discutat numai dupa ce vor fi publicate datele statistice oficiale cu privire la recolta de cereale, la finele lunii august.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE