Achim Irimescu a demisionat cu o zi inaintea votului pentru noul Guvern

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Achim Irimescu a decis marti sa isi depuna demisia din functia de ministru al Agirculturii cu doar o zi inainte ca plenul Parlamentului sa dea votul de investitura pentru cabinetul Grindeanu, informeaza Agerpres. Prin decret prezidential, Dacian Ciolos a fost numit ministru interimar al Agriculturii.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 3 ianuarie, decretul prin care ia act de demisia domnului Achim Irimescu din functia de Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Pana la numirea viitorului Guvern, interimatul va fi asigurat de catre domnul Dacian Julien Ciolos”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Achim Irimescu anunta inca de anul trecut ca nu intentioneaza sa-si dea demisia din actualul Guvern, pentru a candida la alegerile parlamentare din decembrie. Mai exact, acesta doreste sa se intoarca la Bruxelles, dupa ce isi va termina mandatul.

Achim Irimescu a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii in perioada 2012-2014, la propunerea lui Daniel Constantin. Ulterior, acesta a devenit ministru-consilier in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana de la Bruxelles, sef sectie agricultura si reprezentant al Romaniei in Comitetul Special Agricol. De asemenea, Achim Irimescu mai lucrase in minister in perioada august 1990 – noiembrie 1998, ca sef serviciu si consilier superior.

In noul guvern condus de Sorin Grindeanu, Petre Daea a fost propus pentru portofoliul Agriculturii. Acesta urmeaza sa fie audiat astazi in comisiile parlamentare de specialitate.

Daea este membru PSD din anul 2001 si din 2004 a fost parlamentar in trei mandate consecutive, activand in comisiile pentru Agricultura. Acesta a mai condus ministerul Agriculturii in 2004, timp de 6 luni, in guvernul condus de Adrian Nastase, fiind considerat un apropiat al acestuia. Inginer agronom de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Agronomiei din Timisoara, in 1973, iar in perioada 1982-1983 si-a luat doctoratul in agronomie.

Candidatii propusi pentru functia de ministru in Guvernul Sorin Grindeanu urmeaza sa fie audiati astazi in comisiile de specialitate din Parlament si, in aceeasi zi, va fi dat si votul de investitura. Ulterior, ministrii vor participa la ceremonia depunerii juramantului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE