Cine este Petre Daea, viitorul ministru al Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a anuntat oficial numele ministrilor care for face parte din viitorul Guvern. Portofoliul Agriculturii urmeaza sa fie preluat de Petre Daea, care a mai detinut aceasta functie pentru circa 6 luni in guvernul Nastase.

Petre Daea, nascut la 2 noiembrie 1949, este doctor in Agronomie si absolvent a Facultatii de Agronomie din Timisoara. Pana in 1986 acesta a fost inginer stagiar la CAP Sisesti, apoi inginer. De asemenea, Petre Daea a detinut si functia de director al DGAIA, precum si functia de sef sectie adjunct pentru probleme agricole, in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti, conform CV-ului sau.

De asemenea, pana in 1996, Petre Daea a fost inginer la Statiunea de cercetare Pomicola din Mehedinti, dupa acest an revenind la conducerea DGAIA.

Din 2002 pana in 2004, Petre Daea a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Numele lui Daea a aparut in mai multe dosare penale, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al concesionarii terenurilor din Insula Mare a Brailei lui Culita Tarata, conform publicatiei Adevarul.ro.

Conform ultimei declaratii de avere de la terminarea mandatului de senator din anul 2013, Petre Daea detine un teren intravilan si unul forestier in comuna Sisesti, Mehedinti, si un teren in Buftea. In ceea ce priveste imobilele, Petre Daea detine un apartament in Drobeta Turnu Severin, unul in Bucuresti, dar si o casa de vacanta in comuna Sisesti din Mehedinti.

Daea este membru PSD din anul 2001 si din 2004 a fost parlamentar in trei mandate consecutive, activand in comisiile pentru Agricultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE