Cine are toate sansele sa devina noul ministru al Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Astazi, premierul desemnat, Sorin Grindeanu, va prezenta lista ministrilor din cabinetul sau, urmand ca acestia sa fie ulterior audiati in comisiile de specialitate din Parlament. Potrivit celor mai recente informatii, sefia Ministerului Agriculturii ar urma sa fie preluata de Daniel Botanoiu, fost secretar de stat in cadrul MADR.

Daniel Botanoiu a fost eliberat in luna octombrie 2016 din functia de secretar de stat din MADR de catre fostul premierul Dacian Ciolos. Daniel Botanoiu a ocupat functia de secretar de stat in MADR si in timpul mandatului detinut de Daniel Constantin.

In perioada in care a fost secretar de stat din MADR, Daniel Botanoiu a gestionat politicile agricole, cercetarea, s-a ocupat de legislatia in domeniul irigatiilor si a vanzarii terenurilor. Inainte de a fi secretar de stat in MADR, Daniel Botanoiu a activat si ca lider de confederatie agricola, fiind un apropiat al fermierilor.

Un alt nume vehiculat pentru preluarea Ministerului Agriculturii a fost si Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judeţean Olt.

In noul Guvern urmeaza sa fie infiintate mai multe ministere noi: Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri si Anteprenoriat, Ministerul Apelor, Ministerul Padurilor, a anuntat recent presedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agepres.

Astazi, propunerile de ministri urmeaza sa fie validate in forurile de conducere ale PSD si ALDE si, ulterior, prezentati parlamentarilor celor doua partide. Tot astazi, premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune, la Parlament, lista Guvernului si programul de guvernare, iar conducerile reunite ale noului legislativ vor convoca plenul reunit pentru a doua zi.

Miercuri, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile de specialitate, procedura urmata de prezentarea programului de guvernare si votul de investitura dat in plenul reunit al Parlamentului pentru Cabinetul condus de Grindeanu. Ulterior, se ministrii si premierul vor depune juramantului de credinta la Palatul Cotroceni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE