EXCLUSIV Ce spune ministrul Agriculturii despre demiterea secretarului de stat Daniel Botanoiu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat pentru publicatia StiriAgricole.ro, ca stia de intentia premierului Dacian Ciolos de a-l elibera din functie pe secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, spunand despre acesta din urma ca este „bine pregatit tehnic”.

„Premierul a fost cel care l-a demis. La o demitere de genul acesta nu-l intreaba pe ministru. Mi-a spus in principiu ca vrea sa-l demita, dar ieri (luni – n.r) am aflat si eu din presa. Am fost ieri la Consiliul de ministri ai Agriculturii de la Luxembourg. Banuiesc ca domnul premier a avut ratiunile dansului, in mod sigur, pentru ca e un tip rational, insa, repet, nu am discutat despre acest lucru”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Intrebat daca exista deja un nume care l-ar putea inlocui pe Daniel Botanoiu, ministrul Achim Irimescu ne-a spus ca momentan nu exista stabilit un inlocuitor, deoarece „nu a discutat cu premierul”.

„Nu am niciun nume, un inlocuitor, nu am discutat cu premierul. De-a lungul timpului, am functionat fara un secretar de stat tot timpul din pacate. Ministrul anterior a avut 4 secretari de stat. Eu am functionat cu 2. Oricum, in schema, dupa adoptarea HG-ului, sunt stabiliti doar 3. Cu toate acestea, e musai sa mai existe un secretar de stat, dar sa ai secretari de stat pe care sa te poti baza si cu care sa poti lucra cum trebuie. Cu domnul Botanoiu, tehnic, ne-am inteles”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Achim Irimescu.

Daniel Botanoiu a fost eliberat luni din functia de secretar de stat din MADR de catre premierul Dacian Ciolos. Daniel Botanoiu a ocupat functia de secretar de stat din MADR si in timpul mandatului lui Daniel Constantin.

„Dupa aproape patru ani si jumatate, ma despart de colegii din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, carora as vrea sa le multumesc pentru sprijinul acordat. De asemenea, recunostinta mea se indreapta catre fermieri. Ne-am asezat impreuna la aceeasi masa pentru a gasi cele mai bune solutii pentru dezvoltarea agriculturii romanesti. Nu in ultimul rand, le multumesc jurnalistilor pentru ca ne-au susținut in promovarea politicilor agricole. Va multumesc tuturor pentru gandurile frumoase transmise si acum, la final de mandat”, a scris Daniel Botanoiu pe pagina sa de pe o retea de socializare.

In perioada in care a fost secretar de stat din MADR, Daniel Botanoiu a gestionat politicile agricole, cercetarea, s-a ocupat de legislatia in domeniul irigatiilor si a vanzarii terenurilor.

Daniela Giurca este in prezent singurul secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE