Achim Irimescu: Premierul doreste ca toate Camerele Agricole sa treaca in sectorul privat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dacian Ciolos doreste ca toate Camerele Agricole sa treaca in sectorul privat si sa fie de utilitate publica, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

„Premierul tine foarte mult (la un model n.r.) inspirat din cel frantuzesc, in care toata consultanta, respectiv Camerele Agricole sa fie in sectorul privat, dar de utilitate publica, sa fie finantate de Ministerul Agriculturii timp de 4 ani si ulterior sa intre pe autofinantare din contributiile fermierilor. Noi, cu camerele agricole si consultanta ne adresam micilor si producatorilor medii si am dubii ca ei vor reusi sa finanteze aceste camere agricole (dupa cei 4 ani n.r.). Acum avem in 14 judete Camere Agricole nationale. Va exista posibilitatea sa scoatem de la Consiliile Judetene consultanta si sa o trecem pe toata in privat prin camerele agricole nationale sau private”, a declarat Irimescu, potrivit sursei citate.

Seful MADR a precizat ca toata consultanta ar trebui sa treaca in cadrul Directiilor Agricole judetene. „Semnul meu de intrebare este daca intr-adevar vor reusi sa-si asigure finantarea dupa cei 4 ani. O solutie la indemana ar fi sa treaca partea de consultanta in cadrul Directiilor Agricole judetene. Nu este imposibil nici sa descentralizam”, a subliniat ministrul Agriculturii”, a mai spus Irimescu, potrivit Agerpres.

Camerele Agricole ar fi urma sa fie instrumentele prin care si micii fermieri ar putea dobandi cunostintele necesare pentru a realiza o agricultura cat mai moderna si viabila economic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE