Viata la tara: cum sa reduci cheltuielile si sa te bucuri de acelasi confort, cu bani mai putini

Facebook
Twitter

Traiul la tara foarte multe beneficii, iar acestea sunt deja cunoscute celor mai multe persoane: aerul curat, posibilitatea de a-ti cultiva propriile fructe si legume dar si libertatea pe care un astfel de mod de trai ti-l ofera, sunt doar cateva dintre motivele pentru care tot mai multi oameni aleg sa lase viata de la oras pentru cea la curte.

Cu toate acestea, si traiul la curte presupune cheltuieli, iar acestea pot fi, de multe ori, mai mari decat cele suportate de o familie care locuieste la bloc. Totusi, vestea buna este ca ai la dispozitie o serie de modalitati eficiente prin care sa le reduci si prin care sa obtii mai multe lucruri, platind mai putin.

In cele ce urmeaza iti vorbim despre  cele mai eficiente metode prin care poti sa-ti reduci considerabil cheltuielile lunare generate de gospodaria ta, fara a fi nevoit sa renunti la confortul pe care traiul la casa ti-l ofera.

Foloseste o sursa de energie regenerabila

Atunci cand locuiesti la curte, probabil ca inregistrezi lunar un consum destul de mare de energie electrica si ca esti nevoit sa aloci o suma consistenta din venitul tau lunar pentru aceasta cheltuiala. Instalatiile de iluminat, hidrofoarele sau, dupa caz, sistemele de incalzire electrica genereaza un consum destul de mare de electricitate.

Totusi, exista o metoda prin care poti sa te bucuri de acelasi nivel de confort si sa-ti reduci definitiv cheltuielile cu electricitatea, mai exact sa le aduci la 0. In prezent, exista foarte multe persoane care decid sa obtina independenta energetica si sa investeasca intr-un sistem alternativ de generare a energiei. Fie ca vorbim despre energia eoliana sau despre orice forma de energie regenerabila, acest pas este unul care iti va garanta costuri 0 sau de aproape de 0 cu energia electrica.

Incepe sa cresti pasari

O alta activitate placuta, care iti va aduce atat satisfactia personala cat si financiara, este cresterea de pasari in propria ta gospodarie. La fel ca si in cazul cultivarii de legume si fructe, aceasta activitate iti va oferi acces la hrana proaspata dar si posibilitatea de a obtine bani de pe urma sa.

Poti incepe cu cativa pui de gaina, rata si curca, carora sa le oferi doar hrana naturala, evitand furajele din comert si concentratele „minune” care promit rezultate nemaipomenite. Chiar daca puisorii se vor dezvolta mai greu, carnea sanatoasa si gustoasa pe care o vei obtine te va determina sa renunti definitiv la a mai cumpara astfel de produse din supermarket, iar daca decizi sa-ti comercializezi o parte din productie, cu siguranta ca nu vei duce lipsa de clienti, mai ales daca gospodaria ta se afla aproape de un oras.

Profita de terenul disponibil: cultiva fructe si legume

Daca ti-ai infiintat recent o gospodarie, probabil ca ai luat deja in calcul sa-ti infiintezi o mica gradina si sa plantezi cativa puieti de pomi fructiferi. Pe langa faptul ca aceasta activitate este una placuta, care iti permite sa petreci timp in natura si sa te bucuri de roadele muncii tale, este si o metoda excelenta de a economisi bani, ba mai mult, de a obtine venituri suplimentare, asa ca ar trebui sa iti pui in aplicare planul.

Cu toate ca, pe piata, exista foarte multe pesticide care iti promit productii record, ar trebui sa nu apelezi la ajutorul lor si sa te concentrezi, mai degraba, pe producerea de legume si fructe bio. Astfel, nu doar ca vei avea ocazia sa te bucuri de alimente gustoase si sanatoase, ci vei putea sa profiti si de cererea tot mai mare pentru produsele bio, si sa-ti comercializezi o parte din productie. Cu toate ca agricultura bio presupune munca mai multa, pe masura ce te specializezi si dobandesti experienta, vei putea transforma acest hobby intr-o mica afacere.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE