Cresterea de pasari in sistem ecologic in primele saptamani din viata: beneficii si secrete

Facebook
Twitter

Cresterea de pasari in sistem ecologic reprezinta o idee de afacere tot mai profitabila, in conditiile in care foarte multe persoane decid sa manance cat mai sanatos si sa lase deoparte alimentele produse in sistem industrial.

Daca detii un mic spatiu, si tu ai posibilitatea de a infiinta o mini crescatorie eco de pasari si sa te bucuri de toate avantajele pe care o astfel de afacere ti le poate oferi. In cazul in care esti pregatit sa aloci timp si esti dispus sa sustii o mica investitie initiala, atunci ai toate sansele de a reusi si de a-ti valorifica productia intr-un timp destul de scurt.

In cele ce urmeaza iti explicam cum poti asigura dezvoltarea corespunzatoare a puilor din cele mai profitabile rase de pasari, in sistem ecologic:

Curci

Daca alegi sa cumperi pui de curca de o zi, este important sa te asiguri ca acestia vor fi ingrijiti corespunzator in primele zile din viata. In primul rand, puii vor avea nevoie de un adapost cald si uscat. Pe podeaua acestuia poti pune scoarta de pin si sa te asiguri ca temperatura interioara este cuprinsa intre 35 si 37 de grade Celsius, pentru ca altfel puii se pot imbolnavi.

In primele zile de viata, puii de curca vor fi hraniti cu amestecuri de cereale macinate, branza de vaci, lucerna verde sau galbenus de ou fiert tare. Pe masura ce cresc, in alimentatia acestora se poate adauga si urzici sau foi de ceapa verde. Dupa ce implinesc doua luni, curcile vor trebui hranite cu graunte intregi.

Gaini ouatoare

Daca iti doresti sa iti infiintezi o mini crescatorie de pasari pentru oua, gainile ouatoare sunt cea mai la indemana alegere. Dintr-un magazin profesionist poti cumpara gaini ouatoare, pe care sa le cresti tu insuti. In primele zile de viata, puii de gaina trebuie sa fie pusi intr-o cutie, deasupra careia se va pune un bec de 60W. De asemenea, trebuie ca puii sa aiba hrana si apa la discretie, pentru a-si asigura necesarul ori de cate ori doresc.

In primele saptamani de viata, puii trebuie hraniti cu galbenus de ou fiert si faina, pentru a le asigura necesarul caloric. Pe masura ce se dezvolta, puii pot fi hraniti si cu branza de vaci, verdeturi sau chiar fructe. Poti folosi puii de gaina fie pentru o ferma de pui de carne, fie pentru a vinde ouale, o afacere infloritoare in conditiile in care tot mai multi oameni prefera ouale bio.

Rate

Daca nu iti doresti sa cumperi puii de rata, ii poti obtine foarte usor si singur, cu ajutorul unei clocitoare. In mod normal, puii de rata eclozeaza dupa 28 de zile de cand au fost puse ouale, insa exista cazuri in care se va depasi aceasta perioada.

Cresterea bobocilor nu este foarte grea intrucat aceasta specie nu este una foarte pretentioasa. In primele zile de viata, acestia trebuie pusi intr-o cutie, care trebuie tinuta intr-un spatiu inchis si incalzit suficient. Pentru inceput, puii de rata trebuie hraniti cu galbenus de ou fiert, iar dupa o luna de viata, acestia pot fi scosi afara. Dupa ce s-au mai marit, puii pot fi hraniti cu porumb, faina cu tarate dar si legume proaspete.

Gaste

Conditiile de incubare la ouale de gasca sunt foarte similare cu cele de la rate, cu exceptia ca bobocii de gasca vor iesi din oua abia din a 30-a zi. In primele zile de viata, bobocii de gasca trebuie tinuti intr-o cutie, intr-un spatiu inchis. Caldura boboceilor poate fi asigurata cu un bec cu infrarosu de 200W, care va fi asezat la aproximativ 25 de centimetri deasupra cutiei.

In primele zile de viata, puii vor fi hraniti cu macinis, furaj care sa le fie disponibil oricand, intrucat bobocii vor manca si noaptea. De asemenea, este necesar sa le asiguri si necesarul de apa.  Odata ce cresc si vor fi scoase afara, gastele vor paste iarba si isi vor asigura o mare parte din necesarul caloric in acest fel.

Desi infiintarea unei gospodarii poate parea o misiune grea, o persoana bine organizata poate sa-si asigure toate conditiile, bucurandu-se in acelasi timp si de libertatea pe care o gospodarie le-o ofera. Secretul este sa iei lucrurile pas cu pas si sa acorzi o atentie egala fiecarui element din viitoarea ta gospodarie, pentru ca doar asa vei construi ceva cu adevarat reusit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE