Ministrul a abrogat ordinul privind prevenirea si stingerea incendiilor in agricultura. Care a fost cauza?

Facebook
Twitter

MADR anunta ca Ordinul 182/2020 privind normele de prevenirea si stingerea incendiilor specifice activitatilor sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat, in cel mai scurt timp urmand a se publica decizia in Monitorul Oficial.

Asa cum a anuntat ministrul Adrian Oros in cadrul conferintei de presa din 4 august 2020, acest Ordin urma sa fie revizuit impreuna cu asociatiile de fermieri. Astfel, Ministerul a primit mai multe propuneri din partea asociatiilor de profil, constatandu-se necesitatea modificarii Ordinului intr-un procent mai mare de 50%.

Potrivit Legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, modificarea unui ordin care depaseste 50% implica abrogarea respectivului  document.

In acest sens, avand in vedere conditiile agro-meteorologice deosebit de grele intampinate in acest an din cauza secetei pedologice, pentru a nu impovara fermierii, MADR va elabora un nou act normativ imbunatatit in urma discutiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate impreuna cu reprezentantii IGSU

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE