APIA a facut platile pentru subventia la motorina. Care a fost cauza intarzierii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA a virat 103,38 milioane de lei catre 10.951 de beneficiari, reprezentand plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura aferenta cantitatilor de motorina utilizate in primul trimestru al anului, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Legat de reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, astazi, cei de la conducerea APIA mi-au comunicat ca au fost virati banii catre destinatari pentru trimestrul I. O sa ma intrebati de ce asa tarziu pentru trimestrul I. Este vorba de 103.381.276 lei pentru 10.951 de beneficiari. In prima perioada a anului am fost nevoiti sa platim jumatate din trimestrul II anul trecut, trimestrul III si trimestrul IV, adica 528 milioane de lei am platit la inceputul acestui an si pana acum pentru restantele de anul trecut”, a afirmat a afirmat Adrian Oros.

Guvernul a decis, in sedinta din 22 iulie, sa suplimenteze cu 101,9 milioane de lei fondurile care vor fi acordate fermierilor in baza unei scheme de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

In acest fel, fondurile necesare platii ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura in perioada 1 ianuarie 2020 – 31 martie 2020 ajung la o valoare de 629,9 milioane de lei.

Pentru perioada 2015-2020, suma acordata in acest sens are o valoare totala de 3,435 miliarde de lei.

Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2020 se asigura in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2020 si se incadreaza in valoarea anuala totala a bugetului schemei de ajutor de stat notificata la Comisia Europeana, explica oficialii ministerului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE