ANM: temperaturi maxime de 31 de grade si sanse mari de precipitatii in urmatoarele doua saptamani

Facebook
Twitter

In urmatoarele doua saptamani, vremea se va afla sub normalul termic al acestei perioade, cu temperaturi maxime cuprinse intre 24 si 31 de grade Celsius si posibilitatea de averse la inceputul acestei saptamani, dar si in saptamana viitoare, se arata in ultima prognoza ANM.

In Banat, in urmatoarele patru zile, vremea va fi usor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime intre 25 si 28 de grade. In zilele de 29 si 30 august, vremea va fi calduroasa, astfel ca maximele termice vor fi, in medie, de 31-32 de grade. Dupa acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou usor sub normalul climatologic, media acestora urmand sa oscileze intre 25 si 27 de grade. Media valorilor minime de temperatura pe tot intervalul celor doua saptamani va fi cuprinsa, in general, intre 14 si 17 grade.

In intervalul 25-26 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse local insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in unele zile ale intervalului 30 august-5 septembrie.

In Crisana, in primele cinci zile, vremea va fi usor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime intre 24 si 27 de grade. In zilele de 29 si 30 august, vremea va fi calduroasa, astfel ca maximele termice vor fi, in medie, de 30-31 de grade. Dupa acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou usor sub normalul climatologic, media acestora urmand a fi de 25-26 de grade. Media valorilor minime de temperatura pe tot intervalul celor doua saptamani va fi cuprinsa, in general, intre 13 si 16 grade.

In intervalul 25-26 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse local insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

Vremea va fi usor sub normalul termic si in Transilvania, in intervalul 25-28 august, cu o medie a temperaturilor maxime intre 24 si 27 de grade. In zilele de 29 si 30 august, vremea va fi calduroasa, astfel ca maximele termice vor fi, in medie, de 31 de grade. Dupa acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou usor sub normalul climatologic, media acestora urmand a fi de 24-26 de grade. Media valorilor minime de temperatura pe tot intervalul celor doua saptamani va fi cuprinsa, in general, intre 11 si 14 grade.

In intervalul 25-26 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse local insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in unele zile ale intervalului 29 august-5 septembrie.

In Maramures, in intervalul 25-28 august, vremea va fi racoroasa, cu o medie a temperaturilor maxime intre 23 si 26 de grade. In zilele de 29 si 30 august, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice vor fi, in medie, de 28-29 de grade. Dupa acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou usor sub normalul climatologic, media acestora urmand a fi de 24-25 de grade. Media valorilor minime de temperatura pe tot intervalul celor doua saptamani va fi cuprinsa, in general, intre 11 si 14 grade.

In intervalul 25-26 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse local insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

Si in Moldova, pana vineri vremea va fi usor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime intre 26 si 29 de grade. In zilele de 29 si 30 august, vremea va fi calduroasa, astfel ca maximele termice vor fi, in medie, de 32 de grade. Dupa acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou usor sub normalul climatologic, media acestora urmand a fi de 25-27 de grade. Media valorilor minime de temperatura pe tot intervalul celor doua saptamani va fi cuprinsa, in general, intre 14 si 17 grade.

In intervalul 25-26 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse local insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in unele zile ale intervalului 31 august-4 septembrie.

In schimb, in Dobrogea vremea va fi predominant frumoasa, iar in prima saptamana si calduroasa, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre 29 si 31 de grade. Ulterior nu vor fi variatii semnificative, astfel incat vremea va fi normala termic, cu o medie regionala a temperaturilor maxime in jur de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare. In prima saptamana, media acestora va fi mai ridicata, de 18-20 grade, pana spre 20 de grade, apoi se va inregistra o scadere usoara spre 19 grade, valoare medie ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului.

Regimul pluviometric se va mentine deficitar. Ploi de scurta durata vor fi posibile in jurul datei de 25 august si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

In Muntenia, desi vor fi unele variatii in evolutia valorilor termice diurne, vremea va fi calduroasa pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, chiar caniculara, pe arii restranse in zonele de campie. In aceste conditii, media valorilor maxime va fi cuprinsa intre 29 si 33 de grade, chiar mai ridicata cu 1-2 grade in ultimele trei zile ale lunii august. Temperaturile minime se vor situa intre 15 si 18 grade, in medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in intervalul 25-26 august si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

In Oltenia, desi vor fi unele variatii in evolutia valorilor termice diurne, vremea va fi calduroasa pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, chiar caniculara, pe arii restranse in zonele de campie. In aceste conditii, media valorilor maxime va fi cuprinsa intre 28 si 31 de grade, chiar mai ridicata cu 1-2 grade in ultimele trei zile ale lunii august. Temperaturile minime se vor situa intre 15 si 18 grade, in medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in intervalul 24-26 august si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

La munte, pana la finalul celor doua saptamani nu sunt prognozate variatii semnificative in regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 16-19 grade, usor mai ridicate in zilele de 29 si 30 august, iar minimele vor avea medii de 9-11 grade.

In intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse local insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE