UE, noi estimari privind recolta de grau din acest an. Cifrele se afla in scadere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a revenit cu o noua estimare privind recolta de grau ce urmeaza a fi obtinuta in acest an, apreciind ca la nivel de UE, productia va fi de 117,2 milioane de tone, comparativ cu cea 121,5 milioane de tone, preconizata la sfarsitul lunii mai.

Aceasta estimare vine dupa ce Comisia a mai revizuit o data prognozele privind productia de grau, la sfarsitul lunii mai, cand productia preconizata se afla in scadere cu 4 milioane de tone. Cu toate ca nu au fost oferite motive concrete pentru aceasta scadere, estimarea vine la scurt timp dupa ce serviciul UE de monitorizare a culturilor a anuntat ca productiile sunt afectate de seceta din ultimele luni.

Si alte organisme de prognoza si-au revizuit semnificativ estimarile privind productia de grau a Uniunii Europene, din cauza conditiilor secetoase din primavara, chiar daca unii analisti sunt de parere ca perspectivele s-au imbunatatit ca urmare a ploilor si temperaturilor moderate inregistrate in luna iunie.

In ceea ce priveste exporturile de grau, Comisia si-a revizuit estimarile privind livrarile de grau ale UE-27 in sezonul 2020/2021, care incepe in luna iulie, pana la 25 milioane de tone, de la 26,5 milioane tone cat estima anterior. Comparativ, in sezonul 2019/2020 estimarile privind exporturile de grau au fost imbunatatite pana la 34 milioane de tone.

In schimb, la porumb Executivul comunitar si-a imbunatatit, pentru a doua luna la rand, estimarile privind recolta inregistrata de UE-27 pana la 71,9 milioane tone, de la 71,4 milioane tone cat estima luna trecuta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE